Întâlnire a reprezentanților CNAIR cu cei ai autorităților locale din zonele care sunt poziționate pe variantele de traseu ale obiectivului de investiție “Autostrada București – Brașov, Tronson Ploiești – Brașov”

Marți, 11.01.2022, a avut loc o nouă întâlnire a reprezentanților CNAIR cu cei ai autorităților locale din zonele care sunt poziționate pe variantele de traseu ale obiectivului de investiție “Autostrada București – Brașov, Tronson Ploiești – Brașov”. 

În cadrul acestei ședințe, Prestatorul a prezentat participanților variantele de traseul studiate în cadrul documentației Analiză Multicriterială de Traseu Etapa 1, precum și corelarea acestora cu proiectele derulate de către CJ Prahova (VO Bușteni – Azuga, VO Comarnic, etc).

De asemenea, s-a stabilit ca proiectantul să realizeze o nouă analiză în ceea ce privește posibilitatea de realizare a unui nou nod rutier între Bușteni și Azuga, în zona Cimitirului Azuga, pentru conexiunea Autostrăzii Ploiesti-Brasov cu VO Busteni – Azuga și un nod rutier în zona DN 71.

După definitivarea analizei de către proiectantul acestui obiectiv de investiție, va avea loc o nouă ședință la sediul Consiliului Județean Prahova, în data de 25.01.2022.

La întâlnirea organizată la sediul Consiliului Județean Prahova au participat: Secretarul de Stat Irinel Ionel Scriosteanu din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Iulian Dumitrescu, Președintele Consiliului Județean Prahova, Anna Maria Vasile, administratorul public al CJ Prahova, Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia și președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei”, Mircea Corbu, primar al orașului Bușteni și reprezentanți din partea Consiliului Județean Brașov.

Din partea CNAIR SA au participat ing. Gabriel Budescu, director Direcția Tehnică, ing. Adrian Udeanu Sef de Departament, Alexandra Dumitrescu, Sef UIP Implementare, ing. Cristian Andrei, director Direcția Siguranța Circulației și Monitorizare Trafic.

Proiectantul a fost reprezentat de domnii Petre Ene și Ștefan Enache. 

De asemenea, la discuții, au luat parte și reprezentanți ai IRIMAT CONS SRL, proiectantul obiectivelor derulate și implementate de către CJ Prahova.