CNAIR în parteneriat cu autoritățile publice locale pentru autostrada Ploiești-Brașov

Vineri, 23.07.2021, în cadrul grupului de lucru responsabil cu implementarea acestui proiect, CNAIR împreună cu reprezentanți ai CJ Prahova, ai primăriilor și terți au discutat variantele de traseu propuse la acest moment pentru viitoarea Autostrada dintre Ploiești și Brașov, cu variantele de ocolire Comarnic și Bușteni, proiecte implementate în acest moment de CJ Prahova. Pentru analiză și măsuri concrete, ședințele vor continua în fiecare etapă de progres a proiectului.


De asemenea, CNAIR împreună cu CJ Prahova sunt într-un parteneriat extins pentru investițiile în trama stradală a DN 1, având ca obiectiv lucrările de artă (pasarele, podețe, pasaje sub și supra teran și sensuri giratorii) care să determine creșterea siguranței rutiere pentru toți participanții la trafic.


Totodată, în analiză este și Drumul Expres Ploiești-Găești, un proiect relevant, atât pentru comunități, cât și pentru cetățenii care tranzitează zona.


Autostrada Ploiești Brașov, vine la pachet cu beneficii majore precum: creșterea vitezei medie de deplasare a conducătorilor auto, creșterea calității vieții prin diminuarea timpilor petrecuți în trafic și, implicit, scăderea gazelor cu efect de seră. În același timp, dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesul în zonele turistice va contribui la atragerea investitorilor și dezvoltarea comunităților.
Din perspectiva acestui grup de lucru, toate aceste beneficii sunt analizate pentru a produce un impact profund la nivel zonal și regional.